Anmeldelse: Gjeterhundtrening ved Vestfold Gjeterhundlag 27 & 28 July 2024 med Egil Siverbråten & Siv Hilde Bulling

Published on: 30 July 2024
By TZ

Denne sommeren deltok jeg på gjeterhundtreningsprogrammet ved Vestfold Gjeterhundlag, en opplevelse jeg vil verdsette for alltid. Fra det øyeblikket jeg ankom, var det klart at dette var et sted hvor lidenskapen for gjeterhunder og dedikasjonen til deres trening virkelig skinte.

Ekspertinstruksjon

Trenerne, Egil Syverbråten, assistert av Siv Hilde Bulling, er førsteklasses profesjonelle med mange års erfaring. Deres kunnskap om gjeterhunders atferd og treningsteknikker er imponerende, og de er utrolig generøse med sin tid og ekspertise. Hver økt var nøye strukturert, og ga en perfekt balanse mellom teori og praktisk øvelse. Trenerne var tålmodige og ga personlig tilbakemelding som var både konstruktiv og oppmuntrende.

Fasiliteter og Miljø

De utmerkede treningsfasilitetene gir god plass til at hundene kan løpe og øve seg på gjeting. Markene er godt vedlikeholdt, og tilbyr en rekke terreng og hindringer som simulerer faktiske gjeterforhold. Denne variasjonen er uvurderlig for å forberede hundene på alle slags utfordringer de kan møte i faktiske gjeterforhold.

Fellesskap og Støtte

Et av de mest fremtredende aspektene ved dette treningsprogrammet var følelsen av fellesskap. Deltakerne oppfordres til å støtte hverandre, og det er en genuin kameratskap blant førerne. Dette støttende miljøet gjør en stor forskjell, spesielt for de som er nye i gjeterhundtrening.

Resultater

Ved slutten av de to dagene med trening var forbedringen hos både hundene og deres førere bemerkelsesverdig. Hundene viste et høyere nivå av disiplin, responsivitet og selvtillit i sine gjeterferdigheter. For førerne forbedret treningen ikke bare deres ferdigheter, men også styrket båndet med hundene deres.

Konklusjon

Alt i alt overgikk gjeterhund sommertreningen ved Vestfold Gjeterhundlag mine forventninger. Den ekspertinstruksjonen, utmerkede fasilitetene, godt strukturerte programmet og støttende fellesskapet bidrar alle til en enestående treningsopplevelse. Jeg er sikker på at jeg vil komme tilbake til en av deres kommende treningsøkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please Wait